fallback

Зелен финал на Wall Street след напрегната сесия

Dow Jones IA и S&P 500 успяха да завършат с ръст, макар през целия ден да се движеха на червено

23:05 | 06.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовата седмица в САЩ стартира без ясна посока. Инвеститорите не бяха категорични в оценките си за най-новите данни за икономиката и индексите се движеха колебливо. Сесията започна на червено, като и трите основни борсови показателя потънаха в първите минути на търговията.

Малко след средата на борсовия ден индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average успя да излезе на зелено и се задържа на полижителна територия до края на търговията. Той приключи с ръст от 0,5 на сто до 8325 пункта.

В края на търговията на зелено премина и широкият борсов индекс S&P 500, който напредна с минималните 0,25 на сто до 899 пункта.

В червено обаче се оцвети Nasdaq Composite, като той се понижи с 0,5 на сто до 1 787 пункта.

В началото на новата седмица върху търговията в САЩ влияние оказаха няколко основни събития. На първо място е спадът в цената на петрола, който падна до шестседмично дъно. Това се отрази негативно на представителите на енергийния сектор.

Позитивно пък бе приета новината за изненадващ ръст в сектора на услугите в САЩ през юли. Пазарните участници пък остават предпазливи и заради започващия сезон на отчетите, който ще покаже в какво състояние се намират американските компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:53 | 06.07.09 г.
fallback
Още от Свят виж още