fallback

Deere ще строи фабрика за трактори в Русия

Компанията иска да се възползва от желанието на Русия да увеличи дела си на зърнените пазари

17:30 | 06.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Производителят на селскостопанска техника Deere ще построи фабрика за трактори в Русия и предвижда да започне производството през следващите пет до седем години, пише CNBC.

Президентът на САЩ Барак Обама е на официално посещение в Русия, чиято цел е да съживи търговските взаимоотношения и инвестициите между двете страни.

Руският президент Дмитрий Медведев заяви през юни, че иска да увеличи ролята на страната на световните пазари на зърно. Това, от своя страна, ще създаде благоприятни възможности за компании като Deere, които снабдяват индустрията с необходимата земеделска техника.

Според ръководството на Deere инвестицията ще повиши производството и технологичния капацитет на компанията. Фабриката ще се намира в индустриалната зона на района Калуга, който е разположен югоизточно от Москва.

Там ще се произвеждат големи трактори, комбайни, както и машини за дървообработващата промишленост. Миналата седмица от Deere заявиха, че ще инвестират над 500 млн. долара в нови проекти в Русия.

В момента Deere предоставя работа на 75 души в Русия в своя завод в Оренбург, където се произвеждат пневматични сеялки. Deere не възнамерява да осъществява съвместна дейност с местни руски компании.

Лидерите на Русия и САЩ ще се опитат да съживят икономическите връзки между двете страни. Миналата година те са обменили стоки за едва 36 млрд. долара, което е близко като стойност до стокообмена между Русия и Полша.

Акциите на Deere поевтиняват с 0,6% половин час след началото на сесията на Нюйоркската борса. Те се разменят срещу 38,29 долара за акция. Пазарната капитализация на компанията се е понижила само с 0,4% от началото на годината, докато Dow Jones IA губи близо 2,8%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:45 | 03.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още