fallback

Обама на визита в Русия, очаква се да "занесе" 1,5 млрд. долара към Москва

По време на посещението трябва да бъдат подписани търговски договори, които да увеличат инвестициите в Русия

17:11 | 06.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Американският президент Барак Обама замина на посещение в Русия, където ще трябва да се срещне с руския си колега Дмитрий Медведев. Основната тема на разговорите се очаква да бъде съкращаването на запасите от ядрени оръжия, доставките на оръжия за силите на НАТО в Афганистан и цялостно подобряване на отношенията между Москва и Вашингтон.

По време на американската визита се очаква да бъдат обявени ключови търговски договори на стойност над 1,5 млрд. долара. Според запознати, от страна на САЩ, страни по сделките ще бъдат корпоративните гиганти John Deеre, PepsiCo и Boeing, предава CNBC.

Очаква се производителят на селскостопанска техника John Deеre да инвестира 500 млн. долара през следващите шест години, докато PepsiCo ще обяви план за увеличение на инвестициите в Русия от 3 на 4 млрд. долара до 2012 година.

Производителят на въздухоплавателна техника Boeing пък трябва да обяви създаването на смесена компания с производителя на титан VSMPO-Avisma.

Шефовете на трите компании са включени в делегацията на Обама. Част от нея са също водещи фигури от ExxonMobil, Chevron и ConocoPhillips и гигантът в производството на алуминий Alcoa.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:31 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още