fallback

Цената на петрола с трети седмичен спад

Въпреки резките движения от тази седмица, котировките отново отстъпиха

21:21 | 03.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цената на петрола бележи трето поредно понижение на седмична база. Повод за разпродажби тази седмица дадоха новините за сектора на труда в САЩ, които показаха ново повишение на безработицата. В същото време запасите от бензин се увеличават, макар летният сезон да настъпва все по-осезаемо.

В днешната търговия цената на американския лек суров петрол се понижава с цели 1,7 на сто до 65,60 долара за барел. На лондонската борса пък котировките отстъпват с 1,8 на сто до 65,43 долара за барел.

Днес на борсата в Ню Йорк няма да има търговска сесия, тъй като в страната е обявен почивен ден заради утрешния национален празник. Така сключените днес сделки на електронната платформа на борсата ще бъдат осчетоводени в понеделник.

Понижението в цената на черното злато за седмицата е с близо 5 на сто, след като миналия петък търговията приключи на ниво 68,92 долара за барел. От 12 юни досега пък петролът е изгубил 7,5 на сто.

Основна причина за разпродажбите станаха данните за високата безработица в САЩ, която достига 9,5 на сто през май. Това кара анализаторите да не очакват бързо възстановяване на икономиката на страната, която пък е основен двигател на цената на черното злато.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:32 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още