fallback

Глътка въздух за европейските борси при липсата на сесия в САЩ

Въпреки силния спад на американските индекси, днес пазарите в Европа приключиха с ограничени движения

19:09 | 03.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовата търговия в Европа не последва острия спад на американските индекси от вчера и днес песимизмът остава ограничен. Особено вяла беше търговията в последните часове на сесията, когато традиционно се включва и пазарът в САЩ.

Днес борсова сесия в Ню Йорк няма да има, тъй като в страната е обявен почивен ден заради националния празник утре. Вчера обаче индексите отбелязаха сериозни спадове заради обезпокоителни данни за пазара на труда.

Песимизмът успя да вземе превес и в днешната борсова сесия в Азия, но това не се отрази значително на настроенията на Стария континент.

Основните новини от днес са свързани с данните за продажбите на дребно в еврозоната през май, които показаха нов спад. Понижение се наблюдава и в Европейския съюз като цяло, а България се нарежда на шесто място по размер на спада на годишна база.

На Острова FTSE 100 се повиши с минималните 0,05 на сто до 4 236 пункта. Днес стана ясно, че секторът на услугите в страната отново нараства, а доверието започва да се завръща. Като цяло за изминалата седмица водещият индекс успява да напредне с 0,3 на сто.

Немският индекс DAX пък отстъпи с 0,2 на сто до 4 708 пункта, което му носи седмична загуба от 1,3 на сто. Във Франция седмицата приключва разнопосочно с дневен ръст от 0,1 на сто до 3 120 пункта и седмичен спад от 0,1 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:09 | 04.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още