fallback

Отлагат приватизацията на британските държавни пощи заради кризата

Евентуалната продажба на до 30 на сто от компанията няма да се състои, докато условията не се подобрят

20:32 | 01.07.09 г.
Автор - снимка
Създател

Великобритания е отложила плановете си да продаде част от държавната компания за пощенски услуги Royal Mail заради лошите пазарни условия, съобщи Ройтерс, позовавайки се на представителя на кабинета Питър Манделсън.

Евентуалната продажба на до 30 на сто от компанията няма да се състои, докато условията не се подобрят, е заявил Манделсън, без да дава индикации кога може да е това.

Предвид оставащия срок от по-малко от година до изборите, отлагането на приватизацията ще помогне на премиера Гордън Браун да избегне конфронтацията с профсъюзите и някои членове на партията му, които се противопоставят на продажбата.

Британското правителство предложи частичната приватизация на пощенската компания като част от мерките, целящи да я направят по-ефективна и конкурентоспособна.

Фондът за дялови инвестиции CVC Partners е предложил близо 2 млрд. паунда (3,29 млрд. долара) за дела от Royal Mail, но според някои източници правителството оценява офертата като не достатъчно висока.

Интерес към частичната приватизация прояви и холандската компания TNT, но още не е направила официално предложение.

Royal Mail работи на печалба, но обемът на пощенските й пратки намалява заради конкуренцията на други оператори и растящото използване на електронна поща и мобилни телефони.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:32 | 01.07.09 г.
fallback
Още от Свят виж още