fallback

Колеблив старт на сесията в САЩ

Поскъпването на компаниите от енергийния и добивния сектор изведе индексите на положителна територия след първоначалния спад

18:14 | 29.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовите индекси в САЩ стартираха седмицата с неуверени движения и на няколко пъти смениха посоката на своето движение. Все пак поскъпването на компаниите от енергийния и добивния сектор изведе индексите на положителна територия след първоначалните им колебливи движения.

Индексът на 30-те най-големи компании на Нюйоркската борса Dow Jones IA се увеличава с 1% до 8523,03 пункта в първите деветдесет минути от търговията. Широкият S&P 500 напредва с 0,8% до 926,33 пункта, докато технологичният Nasdaq Composite се повишава с 0,3% до 1844,36 пункта.

Основните борсови показатели приключиха миналата седмица с разнопосочни движения, като Dow Jones IA реализира седмична загуба от 1,2%, S&P 500 отстъпи с 0,3%, а Nasdaq Composite успя да увеличи стойността си с 0,6%. От началото на тази година Dow Jones IA губи близо 3%, S&P 500 е добавил над 2%, а Nasdaq Composite е лидер по повишението с близо 17% ръст.

Акциите на Microsoft поскъпват с 2,6% до 23,95 долара за акция. Днес стана ясно, че софтуерният гигант е ангажирал Morgan Stanley за продажбата на своята интернет агенция Razorfish. Razorfish е една от най-големите агенции за интерактивна реклама и маркетинг в света, като сред клиентите на компанията са McDonald's Corp, Starwood Hotels & Resorts и Carnival Cruise Lines.

Днес ще бъде произнесена съдебната присъда на обвинения в създаването на финансова пирамида Бърнард Мадоф. Обвинителите по делото настояват за 150-години затвор, но адвокатите на Мадоф ще се обърнат с молба за присъда от максимум 12 години.

Търговията през тази седмица може да бъде по-волатилна от обикновено поради приключването на месеца и полугодието във вторник. В края на тримесечните периоди фонд мениджърите продават по-малко атрактивните акции и наблягат на най-печелившите компании, за да подобрят доходността на своите портфейли. Редица важни данни за състоянието на пазара на труда и на недвижимите имоти ще предопределят движенията на котировките през следващите седмици.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:48 | 29.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още