fallback

Искат от Мадоф да плати колосалните 171 млрд. долара

Измамникът е заплашен да бъде наказан със 150 години затвор по настояване на прокурора по делото

11:40 | 27.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Скандалноизвестният Бърнард Мадоф ще бъде лишен от абсолютно всичките си активи заради съдебна заповед, с която му се нарежда да изплати колосалната сума от 171 млрд. долара. Документът е издаден едва няколко дни преди окончателното заседание, след което вероятно Мадоф ще прекара остатъка от живота си зад решетките.

Съдът трябва да се произнесе за окончателната присъда на Бърнард Мадоф в понеделник, като максималната присъда, за която настоява и прокурорът по делото, може да възлезе на 150 години лишаване от свобода. Адвокатите на обвиняемия настояват за значително по-кратка присъда с оглед напредналата възраст на 71-годишния си клиент.

Издадената вчера предварителна съдебна заповед лишава Мадоф от цялата му собственост – недвижими имоти, инвестиции, автомобили и яхти. В тази група влизат къщи в Палм Бийч, Флорида и Монтаук, както и апартамент в Манхатън. Всички те ще бъдат продадени от съда и средствата ще бъдат използвани за компенсиране на измамените.

Според съда сумата от 171 млрд. долара не представлява размера на откраднатото или изгубеното от операциите на измамника, а по-скоро сумата на всички, свързани с измамата щети, пропуснати ползи и т.н., предава АР. Стойността на спечелените чрез пирамидалната схема пари от Мадоф се оценяват на 65 млрд. долара.

Съпругата на Мадоф – Рут, ще запази контрол върху активи за около 2,5 млн. долара, което е значително по-малко от първоначалните опити на семейството да запази имущество за 80 млн. долара. Твърдението на Мадоф беше, че жена му притежава облигации за 45 млн. долара и още 17 млн. долара кеш, които нямали никаква връзка с измамната схема.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:49 | 17.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още