fallback

Tata Motors отчете първата си годишна загуба за последните седем години

Спадът в продажбите на Land Rover допринася в най-голяма степен за влошаването на финансовия резултат

17:57 | 26.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Индийският производител на автомобили Tata Motors е реализирал загуба от 25 млрд. рупии, или 520 млн. долара, за фискалната година приключила на 31 март. Това е първата загуба на компанията за последните седем години, предаде Bloomberg.

В средата на миналата година индийската компания закупи британските марки Land Rover и Jaguar от Ford срещу 2,4 млрд. долара. Именно спадът в продажбите на Land Rover допринася в най-голяма степен за влошаването на финансовия резултат.

В рамките на разглеждания период са били продадени около 120 хил. автомобили Land Rover спрямо 198 хил. за годината преди това. Продажбите на Jaguar намаляват по-слабо до 47 хил. спрямо 49 хил. за предходната година.

Производителят на камиони отчете печалба от 22 млрд. рупии за предходната финансова година, завършила на 31 март 2008 г.

Акциите на Tata Motors поскъпнаха с 0,9% до 340,25 рупии на борсата в Бомбай. От началото на тази година пазарната капитализация на компанията се е удвоила. Финансовите резултати бяха оповестени след края на борсовата сесия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:21 | 19.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още