fallback

Джим Роджърс: Нито купувам, нито скъсявам

Известният инвеститор не вижда ясни сигнали за икономиката и не се решава да открива позиции

14:50 | 25.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Инвеститорът Джим Роджърс обяви, че вижда икономически проблеми, които ще се задържат дълго време. Картината на икономиката обаче е толкова неясна, че той се въздържа както от това да купува активи, така и да открива къси позиции със залог за ценови спад, съобщава CNBC.

“Нямам къси позиции за пръв път в живота си“, обяви Роджърс. „От друга страна обаче не виждам и много възможности за покупки“, уточни инвеститорът.

За пореден път Роджърс, който заедно с Джордж Сорос е основател на фонда Quantum, обяви, че залага срещу американския долар. Освен това той повтори виждането си, че най-добрата инвестиция са вложенията в суровини.

Според Роджърс огромното привличане на средства от правителствата и особено от властите в САЩ и Великобритания, могат да навредят на валутите им и да доведат до още проблеми. В такава ситуация специалистът посочва като добър вариант инвестицията в канадски долари.

„Закрих своите позиции в британски лири. Скоро ще се освободя и от доларите си“, обяви Роджърс. Най-добрите за инвестиции суровини пък са металите, смята още той.

„Бих предпочел да съм фермер, а не брокер през следващите няколко години. Никой от приятелите ви не е фермер, следователно – има недостиг на фермери“, разсъждава Роджърс, който в момента живее в Азия.

„Ако в момента сте в Лондон, то вие се намирате на грешното място в грешното време...Трябва да се преместите на изток“, съветва Роджърс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:55 | 26.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още