fallback

Voestalpine откри завод за коловозни части във Франция за 18 млн. евро

Във финалната фаза на проекта се очаква напълно автоматизираното производство да осигури работа на 73 човека

09:35 | 22.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Компаниите VAE GmbH и JEZ Sistemas Ferroviarios S.L, и двете част от групата Voestalpine (Фьост алпине), официално откриха нов завод за производство на коловозни части в югозападна Франция, съобщиха от компанията.

Размерът на инвестицията е близо 18 млн. евро. Във финалната фаза се очаква напълно автоматизираното производство да осигури работа на 73 човека и да достигне годишен производствен капацитет от 3500 продукта.

Това е първата производствена база на Voestalpine в сферата на коловозната технология във Франция.

VAE и JEZ притежават по 50% от новата компания, която ще оперира под името Materiel Ferroviaire d’Aberats.

Летите манганови стоманени разпределители, които ще се произвеждат в завода, са основни съставни части на коловозите, намиращи се на мястото, където правата и пресичащата я линия се засичат. Те са едни от най-сериозно натоварените части в релейната система и се характеризират с разходна ефективност, се посочва в съобщението.

Основни целеви пазари на Materiеl Ferroviaire d’Aberats ще бъдат европейските и световните железопътни компании.

Групата VAE е част от групата Voestalpine. Към момента VAE има 41 производствени предприятия в 20 страни. През финансовата 2008-2009 г. компанията реализира приходи от 710 млн. евро и осигурява работа на 4300 човека.

Voestalpine има редица профилирани дъщерни компании, произвеждащи, обработващи и разработващи стоманени продукти. Групата е представена от 360 производствени предприятия и търговски компании в над 60 страни по света. През финансовата 2008-2009 г. Voestalpine отчита приходи от 11,6 млрд. евро и има около 41 000 служители по целия свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:20 | 02.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още