fallback

Цената на петрола надолу в началото на новата седмица

Котировките продължават да отстъпват заради данните за ръст на запасите от бензин в САЩ

08:17 | 22.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Новата седмица стартира с леко отстъпление в цената на петрола и котировките трайно се задържат под 70 долара за барел. Като основна причина за това анализаторите посочват данните за ръст на запасите от бензин в САЩ, които бяха публикувани в края на миналата седмица.

Статистиката отчете спад в потреблението на моторни горива от 5,2 на сто през миналата седмица, което се дължи на продължаващата рецесия в САЩ. В същото време запасите от бензин в САЩ нараснаха с 3,4 млн. барела, което надвиши очакванията на специалистите, припомня Bloomberg.

В петък американският лек суров петрол с доставка през юли понижи цената си с 2,6 на сто до 69,55 долара за барел, достигайки най-ниското си ниво на затваряне от 8 юни насам. Днес е последният срок за търговия с юлските фючърси, които тази сутрин губят още 50 цента до 69,05 долара за барел.

Все по-активно търгуваните контракти с доставка през август стартираха новата седмица с отстъпление от 0,8 на сто до 69,46 долара за барел.

Днес петролът от сорта Брент отстъпва с 0,5 на сто до 68,85 долара за барел на електронната платформа на борсата в Лондон.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:54 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още