fallback

Печалбата на щатския оператор на кредитни карти Discover с лек спад

Антитръстовото споразумение с конкурентите Visa и MasterCard помага на компанията да избегне загубата

17:38 | 18.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Финансовите резултати на четвъртия по големия оператор на кредитни карти в САЩ Discover Financial Services се влошават леко за последното тримесечие. Единствено антитръстовото споразумение с конкурентите Visa и MasterCard помага на компанията да избегне загубата за второ поредно тримесечие, пише Wall Street Journal.

Печалбата на финансовата компания намалява с 3,6% до 226 млн. долара, или 43 цента на акция, за тримесечието до 31 май. За същия период на миналата година положителният финансов резултат е бил 234 млн. долара, или 48 цента на акция.

Компанията има приходи от 295 млн. долара благодарение на антитръстовото споразумение с Visa и MasterCard на стойност 2,75 млрд. долара.

Броят на просрочените потребителски кредити, както и размерът на провизиите за загуби, намалява. Ръководството на Discover Financial Services заяви през април, че ще съкрати около 4% от своята работна сила, за да се адаптира към трудната икономическа обстановка.

Акциите на Discover поскъпват с 4,3% до 9,28 долара в първия час от днешната сесия на борсата в Ню Йорк. През последната година пазарната капитализация на финансовата компания намалява с 39% до 4,5 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:59 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още