fallback

E*Trade планира да продаде акции за 400 млн. долара

Онлайн брокерът се надява също да преструктурира облигационен дълг на стойност над 1 млрд. долара

17:57 | 17.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Американската компания за финансови услуги E*Trade планира да привлече 400 млрд. долара чрез продажбата на обикновени акции.

Ръководството се надява също така да преструктурира облигационен дълг на стойност над 1 млрд. долара и да намали по този начин своите разходи.

Финансовата компания пострада сериозно от финансовата криза и отчете загуба в рамките на седем последователни тримесечия, предаде Bloomberg.

Ръководството заяви, че възнамерява да задели до 450 млн. долара провизии за загуби за текущото тримесечие и очаква стойността на отписванията на достигне 400 млн. долара.

Онлайн брокерът изостави своя план от месец май, който предвиждаше набирането на 150 млн. долара чрез директната продажба на акции. Компанията все още очаква отговора на финансовото министерство в САЩ за заема на стойност 800 млн. долара по линия на програмата за освобождаване от проблемните финансови активи.

E*Trade ще предложи на своите облигационери конвертируеми облигации на стойност 1 млрд. долара с нулев купон в замяна на техните облигации с годишен купон от 8% с матуритет 2011 г. Това значително ще намали тежестта на разходите за погасяване на дълга.

Конвертируемите облигации ще бъдат с десетгодишен матуритет и ще могат да се конвертират в обикновени акции при конверсионна цена от 1-1,2 долара.

Книжата на E*Trade поевтиняват с над 15% до 1,40 долара за акция един час след началото на днешната сесия на борсата Nasdaq. Пазарната капитализация на компанията за финансови услуги се е стопила с над 62% за последните 12 месеца и възлиза на 0,8 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:29 | 02.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още