fallback

AB InBev обмисля продажбата на пивоварни в Централна Европа

Компанията планира да продаде 11 пивоварни в 7 държави, включително в България, твърди белгийски вестник

18:49 | 13.06.09 г.

Най-голямата пивоварна компания в света - Anheuser-Busch InBev, обмисля продажбата на операциите си в Централна Европа, които включват 11 пивоварни в седем държави, предаде Ройтерс, като цитира белгийския вестник Le Soir.

Според вестника 11 пивоварни, които произвеждат общо 15 млн. хектолитра бира годишно в България, Румъния, Унгария, Хърватска, Чехия, Сърбия и Черна Гора, са групирани в „пакет”, който се предвижда да бъде продаден като едно цяло.

Говорител на AB InBev е отказал коментар.

От Le Soir казват, че производителят на марките бира Budweiser, Stella и Beck's готви продажбите на операциите си в Централна Европа, считани за фрагментирани и нестратегически, за да се фокусира върху дейността си в Северна и Южна Америка.

Миналия месец AB InBev продаде южнокорейския си филиал Oriental Brewery на частната компания Kohlberg Kravis Roberts & Co. за 1,8 млрд. долара, като част от хода да изплати дългове в резултат на покупката на Anheuser-Busch за 52 млрд. долара.

Barclays е консултант по сделката и най-малкото една частна компания - CVC Partners, се споменава като заинтересована от сделката, пише още Le Soir.

AB InBev е собственик на Каменица АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:54 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още