fallback

Pimco: Заради лошите икономически перспективи лихвите няма да растат

От най-големия фонд за инвестиции в облигации са на мнение, че изгледите пред икономиката на по-голямата част от света „изглеждат лоши“

09:28 | 09.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Икономическите перспективи пред по-голямата част от света „изглеждат лоши“ и централните банки вероятно ще се въздържат от повишение на основните лихвени проценти, смятат ръководителите на най-големия фонд за инвестиции в облигации Pacific Investment Management Co. (PIMCO).

„До прибягване към увеличение на лихвите ще мине известно време“, пише управляващият директор на компанията Андрю Болс на уеб-сайта на PIMCO.

Сигналите за стабилизиране на икономиките по света дават знак по-скоро за забавяне на спада, отколкото за възстановяване, смята Болс, цитиран от Bloomberg. Изгледите за предстоящите три до пет години са за „по-слаб глобален ръст и забавяне на растежа особено в развитите държави“, заявява специалистът.

През последния месец един от основните фондове на PIMCO – Total Return Fund, е ограничил експозициите си в американски ипотечни книжа от 64 на 61 на сто от портфейла си. В същото време е ограничен и делът в облигации, зад които под една или друга форма стои правителството.

Според обновената стратегия на PIMCO, който е част от немската компания Allianz, фондът се е пренасочил към активи, които генерират приходи, а не към такива, генериращи капиталови печалби.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:27 | 31.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още