fallback

Само 45% от служителите вярват на мениджърите

Турски компании оглавиха класацията на най-добрите работодатели в ЦИЕ

09:34 | 09.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Само 45% от служителите в компании в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) чувстват, че са добре информирани по време на организационни промени и само 45% вярват, че топ мениджърите комуникират открито и честно въпроси, свързани с бъдещето на компанията. Това показват резултатите от проучване на консултантската компания Hewitt Associates, изготвила и поредното издание на класация за най-добрите работодатели в региона.

Служителите искат мнението им да се взима предвид, да участват в дискусии и решения, но само 38% от тях вярват, че техните предложения и идеи се взимат под внимание от топ мениджмънта.

Препоръките, които се дават за подобряване на положението, са взимането на мерки за подобряване на синхрона между различните мениджърски нива, както и вслушване в служителите и запазване връзката с тях.

„Фокусирайте инициативите, свързани с мотивацията върху ключови групи от служители. Независимо от икономическата ситуация компаниите винаги зависят от своите най-талантливи служители. Докато трае настоящата несигурност, са необходими незабавни действия, за да бъдете сигурни, че в екипа ви са най-добрите, най-мотивираните и най-фокусирани върху значимите неща хора. Тези служители трябва да продължат да се чувстват специални и да допринасят за успеха повече от всякога“, препоръчват още консултантите.

„Работете върху повишаване на достъпността на мениджърския екип и усилване на комуникацията от горе надолу. Служителите разчитат на топ мениджърите за задаване на правилната посока и мобилизиране на работната сила. Те имат нужда от информация и топ мениджърите трябва да споделят каква е реалността за бизнеса, по какъв начин ще се повлияе компанията и нейните служители и отново да спечелят сърцата на хората. Откритостта, добрият диалог и известната яснота за бъдещето изграждат доверие и намаляват безпокойството. Доверието на служителите може или да се заздрави, или да се разруши в такива периоди“, казват още от компанията.

Що се отнася до класацията на работодателите, тази година и двете групи в подреждането се оглавяват от турски фирми - Ceva Logistics е начело в категория „Големи компании“, а Ritz Carlton - в категория „Малки и средни компании“. Авенди и Макдоналдс България са българските представителите в класацията, изготвена на базата на проучвания сред общо 700 фирми в региона.

Първите 15 в категория "Малки и средни компании":

Първите 15 в категория "Големи компании":

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:53 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още