fallback

Русия преговаря за заем от Световната банка от няколко милиарда долара

Средства може да бъдат предоставени от Световната банка като преки заеми или като гаранции от СБ

12:24 | 08.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Министерството на финансите на Русия започна преговори за кредит от Световната банка (СБ), съобщи РИА Новости по информация от представителството на банката в страната.

Ръководителят на представителството Клаус Роланд уточнява, че преговорите са на начален етап и засега са с технически характер, като целта е „да бъдем готови в случай на необходимост”. По думите на Роланд нито една от страните още не е взела окончателно решение за необходимостта от кредита и възможностите за предоставянето му.

Предвижда се към края на годината да бъде взето решение за евентуално отпускане на кредит на Русия от Световната банка през 2010 г., а също и при какви условия.

Представителят на СБ е коментирал, че общият обем на кредитите на Русия през следващата година може да достигне до 10 млрд. долара, като Световната банка е готова за обезпечи няколко милиарда долара от тази сума. Роланд е посочил още, че въпросните средства може да бъдат предоставени от СБ като преки заеми или като гаранции от финансовата институция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:49 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още