fallback

Собствениците на Ливърпул „на червено“ с 43 млн. лири

Строежът на новия стадион се отлага

09:43 | 05.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Компанията собственик на английския футболен гранд Ливърпул отчита загуба от 42,6 млн. лири за годината до август 2008 година. Основната причина за това са лихвени плащания на стойност 36 млн. лири, необходими за обслужване на заема, взет за финансиране на сделката по придобиване на отбора.

Отчетите показват, че Kop Footbal Holdings, които са собственици на Ливърпул, са имали нетни задължения от цели 300 млн. лири към края на юли миналата година.

Негативният финансов резултат кара одиторите на Kop Football Holdings да предупреждават, че е необходимо рефинансиране на задълженията до 24 юли, но успехът на това начинание е под въпрос. Това пък поставяло под съмнение бъдещето на целия холдинг, предава ВВС.

Въпреки проблемите собствениците на отбора Том Хикс и Джордж Джилет категорично твърдят, че ще успеят да осигурят необходимите средства. Двамата придобиха отбора от града на Бийтълс през 2007 година с обещанието, че ще построят нов стадион.

Ситуацията обаче не се развива по планирания начин и изграждането на съоръжението ще продължи поне до 2012 година, заявяват собствениците на отбора. Отлагането идва въпреки доброто финансово представяне на Ливърпул и печалбата преди данъци от 10,2 млн. лири, постигната за годината до август 2008 година.

Положителният финансов резултат се дължи на продажбата на играчи като Питър Крауч, Йон Арне Рийзе и Скот Карсън.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:53 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още