fallback

Руската Сбербанк смята да продаде дела си в Opel

За Fiat пък се смята, че още има шансове да купи германската компания

17:35 | 04.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Руската банка „Сбербанк”, избрана за купувач на автоконцерна Opel съвместно с австрийско-канадската компания Magna, „в далечно бъдеще“ планира да продаде своя пакет акции от 35%. Това е станало ясно от думите на ръководителя на най-голямата руска банка Герман Греф, по време на икономически форум в Санкт Петербург, съобщи РИА Новости.

Според предварителното споразумение за покупката на Opel, GM и „Сбербанк” получават по 35% от автоконцерна, Magna – 20%, служителите на Opel – 10%.

Немският канцлер Ангела Меркел обяви на 30 май, че правителството е взело окончателно решение да позволи на канадската компания за производство на автомобилни части Magna International да поеме контрола върху Opel.

По информация на AFP подписаното предварително споразумение за продажбата на Opel не е окончателно и преговорите между Magna и GM продължават.

В тази връзка министърът на икономическото развитие на Италия е изказал мнение, че италианският Fiat все още има шансове да купи германския Opel, съобщава AFP. По думите на италианския министър „в течение на 6-месечен период, през който има само предварителен договор между страните, може да се допусне всякакво развитие на сделката за Opel, включително да бъде преразгледано решението за избрания купувач”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:18 | 23.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още