fallback

Wall Street затвори на "зелена" територия

Оптимизмът на Wall Street дойде след обнадеждаващи данни от пазара на труда в САЩ

23:00 | 04.06.09 г.

Въпреки, че първоначално Wall Street отвори с колебливи движения, впоследствие оптимизмът се настани трайно на фондовата борса в Ню Йорк.

Върху настроенията на пазара влияеха от една страна обнадеждаващите данни от пазара на труда, а от друга влошаващите се продажби на две от големите вериги магазини на дребно в страната.

Неочакван спад на броя на американците, които получават трайно помощи за безработица за седмицата, свършваща 23 май, показа статистиката на трудовото министерство. Те са били с 15 хиляди по-малко в сравнение със седмицата преди това или 6,74 млн. души.

Отделно новите молби за помощи при безработица се понижиха за трета поредна седмица - общо 621 хил. души са подали за първи път молба за обезщетение през седмицата, приключила на 30 май, или с 4 хил. по-малко в сравнение с предходната седмица.

Днес обаче веригите магазини на дребно Costco Wholesale и Hot Topic докладваха по-голям спад на продажбите си през май от очакванията на анализаторите. Продажбите на дребно са важен индикатор за икономическото състояние на САЩ, тъй като повече от 75% от икономиката на страната е потребление.

Въпреки това Dow Jones Industrial Average затвори с актив от 0,85% до 8 748 пункта, Nasdaq добави 1,32% до 1 850 пункта, а S&P 500 нарасна с 1,14% до 942,34 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:29 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още