fallback

Цената на петрола остава стабилна през последното денонощие

Котировките не регистрираха значителни изменения, преобладава прибирането на печалби след ръста от последните дни

09:01 | 03.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Петролът запази цената си стабилна през последното денонощие, тъй като търговията на фондовите пазари премина без ясна посока на фона на липсата на значителни икономически новини. В тази ситуация преобладава закриването на позиции и тегленето на печалби след достигането на седеммесечен връх в цената на черното злато.

По време на вчерашния ден петролът поевтиня, но към края на търговията възстанови нивата си заради спекулации относно бъдещето на щатския долар. Все по-голяма сила набират очакванията зелените пари да претърпят сериозен удар от голямата задлъжнялост на американското правителство, пише Bloomberg.

Вчера на борсата в Ню Йорк петролните контракти с доставка през юли поевтиняха с минималните 3 цента до 68,55 долара за барел. В часовете на електронна търговия пък котировките се повишават с 10 цента до 68,65 долара за барел.

На борсата в Лондон вчера петролът от сорта Брент поскъпна с 0,3 на сто до цена на затваряне 68,17 долара за барел. По време на азиатската търговска сесия тази сутрин петролът от този сорт добавя още 17 цента до 68,34 долара за барел.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:35 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още