fallback

Китайци купуват Hummer от General Motors?

Постигнато е предварително споразумение за сделката, като се очаква одобрението на правителството в Китай

20:13 | 02.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Обявилият вчера банкрут американски автомобилен гигант General Motors е постигнал предварително споразумение за продажба на марката Hummer на китайска компания, предава New York Times. Преговорите били в напреднала фаза и пред финализиране, но се очаква окончателното одобрение на китайското правителство.

Купувач по сделката е Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery Company, съобщава за вестника анонимен източник. Компанията е частна, но въпреки това се нуждае от одобрението на властите в Китай, за да може да сключи сделка за сума над 100 млн. долара.

Според анализатори, цената по сделката е 500 млн. долара. Постигнатото споразумение бе обявено от GM рано тази сутрин американско време, но заради договорките между двете страни все още не е разпространена никаква официална информация.

Официалната информация от GM гласи, че в резултат на сделката ще бъдат запазени около 3 хил. работни места в САЩ. Освен това Hummer нямало да бъде премествана в Китай, а щяла да остане на американска територия.

Ако сделката официално стане факт, то ще сме свидетели на първото придобиване на широкоизвестна американска автомобилна марка от китайска компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:05 | 29.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още