fallback

Pepsi Bottling отново коригира нагоре прогнозираната печалба за тази година

Компанията за бутилиране очаква печалба на акция от 2,30-2,40 долара на акция за тази година

18:30 | 02.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Компанията за бутилиране на безалкохолните напитки на PepsiCo - Pepsi Bottling, очаква по-голяма печалба за второто тримесечие и за цялата фискална година. 

Pepsi Bottling коригира нагоре своята прогноза за втори път в рамките на последните два месеца. За това допринася увеличаването на продажбите в САЩ и Канада, поевтиняването на основните стоки и намаляването на волатилността на валутните пазари през последните месеци.

Ръководството на Pepsi Bottling очаква печалба на акция от 70-74 цента през второто тримесечие, което е с 5 цента повече от досегашната прогноза. Прогнозираният положителен финансов резултат за годината е от 2,30-2,40 долара на акция, което е с 10 цента повече от досегашната прогноза.

На 17 април PepsiCo се опита да придобие двата си най-големи дистрибутора Pepsi Bottling и PepsiAmericas срещу 6 млрд. долара под формата на пари в брой и акции. И двете компании отхвърлиха офертата с аргумента, че предложената цена е твърде неадекватна.

Корекцията на очакваните финансови резултати ще затрудни още повече придобиването. Преди десет години PepsiCo отдели Pepsi Bottling и PepsiAmericas в самостоятелни компании, за да оптимизира своите разходи, но сега иска отново да поеме контрол върху тях.

Източници на Bloomberg пожелали анонимност съобщават, че главният изпълнителен директор на Pepsi Bottling Ерик Фос, който получава над 6 млрд. долара на година под формата на месечна заплата, бонуси и акции, ще получи два пъти по-големи придобивки, в случай че сливането се осъществи.

Спадът в продажбите на газирани напитки в САЩ принуди PepsiCo и Coca-Cola да наблегнат върху пазарите в Европа и Азия и да заложат на продажбите на негазирани напитки, като натурални сокове, чай и вода.

Книжата на Pepsi Bottling днес се търгуват с повишение от 2,8% до 34,15 долара за акция на борсовата сесия в Ню Йорк. Компанията е увеличила пазарната си капитализация с близо 7% за последната година.

В същото време акциите на PepsiAmericas поскъпват с близо 3% до 27,11 долара за акция, а тези на PepsiCo поскъпват с 4,7% до 55,61 долара за акция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:27 | 22.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още