fallback

Индексите в САЩ изковаха ново повишение

Добрите новини за продажбите на жилища доведоха до ръст на борсата, макар повишенията да са минимални

21:30 | 02.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовата търговия в САЩ на няколко пъти смени посоката си през днешната сесия и измененията на индексите дълго се колебаха между положителната и отрицателната територия. В крайна сметка индексите успяха да продължат възхода си.

Основната причина за оптимизма днес станаха данните за планираните продажби на нови жилища през април, които показват най-силния месечен ръст за последните близо осем години. Въпреки тях обаче биковете не успяха да вземат категоричен превес и засега индексите се движат с минимални повишения.

Първите минути на сесията не показаха категорична посока на пазарните настроения, като индексите останаха на червено след вчерашния си ръст. По време на първата сесия за седмицата широкият борсов индекс S&P 500 достигна най-високата си стойност от началото на годината.

Днешната сесия за индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average приключи с ръст от 0,24 на сто до 8 743 пункта. Новите членове на бенчмарка Cisco и Travelers, които ще заемат местата си идния понеделник,  отбелязаха  повишения от съответно 0,6 на сто и ръст от 3,4 на сто.

Широкият борсов индекс S&P 500 напредна с 0,2 на сто до 945 пункта, а считаният за технологичен индекс Nasdaq Composite се повиши с 0,4 на сто 1 837 до пункта.

Днес в центъра на вниманието отново попаднаха представителите на финансовия сектор, като основите новини са свързани с набирането на 5 млрд. долара от JP Morgan и процедурата по набиране на средства от American Express. Двете банки предприемат тези действия, за да върнат получените от държавата кредити в близко бъдеще.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:19 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още