fallback

Bank of America успя да набере почти $33 млрд. след стрес тестовете

Институцията вече почти отговаря на препоръките на Фед, които бяха за набавяне на 33,9 млрд. като буфер срещу шокове

17:03 | 02.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Една от най-големите американски банки, Bank of America, обяви, че е успяла да привлече почти 33 млрд. долара след края на стрес тестовете на банковата система. При тях Федералния резерв препоръча набавянето на 33,9 млрд. долара, за да могат да бъдат избегнати проблеми при евентуални нови трусове на пазара.

За целта банката направи поредица от действия, включващи продажба на акции, подписване на кредитни линии, и други финансови операции.

Средствата са дошли чрез споразумения със собственици на перпетуитетни привилегировани акции за замяна на книжата им на стойност 9,5 млрд. долара за около 704 млн. обикновени акции от капитала на банката. Това е позволило за увеличаване на капитала от първи ред на 9,5 млрд. долара, пише Bloomberg.

Днес акциите на Bank of America се повишават с 0,7 на сто до 11,29 долара за брой.

По-рано днес стана ясно, че още една от големите финансови институции в САЩ - JPMorgan е започнала процедури по набиране на средства. Целта е погасяване на задълженията към държавата и връщане на получените през есента по програма TARP заеми. Само днес банката е успяла да привлече 5 млрд. долара от пазара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:26 | 26.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още