fallback

„Спасените” щатски банки намаляват отпускането на кредити през март

Средният спад при бизнес кредитите е 1,2 на сто за периода, докато отпуснатите потребителски заеми са намалели с 0,5 на сто

19:57 | 01.06.09 г.
Автор - снимка
Създател

Потребителските и корпоративните кредити от банките, получили пари от спасителния план на американското правителство на обща стойност 700 млрд. долара, са намалели средно с 0,8% през март в сравнение с февруари, показват обявени в понеделник данни на щатското финансово министерство.

Средният спад при бизнес кредитите е 1,2 на сто за периода, докато отпуснатите потребителски заеми са намалели с 0,5 на сто.

Въпросните банки са отпуснали общо 2,88 трлн. долара потребителски кредити за месеца, а общата сума на корпоративните възлиза на 2,35 трлн. долара.

Парите от правителствената програма скоро ще привършат. Отпуснатите средства по програмата са вече над 633 млрд. долара. По-рано в понеделник от застрахователната група Prudential обявиха, че ще откажат държавна помощ и че възнамеряват да емитират обикновени акции за общо 1,25 млрд. долара. Компанията предвижда да използва средствата, които се надява да набере чрез емисията, за да подсили капитала си, да изплати дълговете, както и за стратегически операции.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:34 | 19.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още