fallback

Рекорден спад в продажбите на камиони в Европа

През април в Европа са били продадени 139 870 автомобила за търговски цели

18:00 | 27.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Продажбите на камиони в Европа се понижиха с рекордните 42,4% през април на годишна база, тъй като компаниите са ограничили покупките на нови превозни средства заради икономическата рецесия. Това заяви днес Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA), цитирана от AP.

Асоциацията, която представлява производители на автомобили за търговски цели като шведските компании Scania и Volvo, германските Man и Volkswagen, холандската DAF Trucks и италианската Iveco, предупреди, че фирмите от сектора са силно засегнати, тъй като компаниите ограничават скъпите покупки.

През април в Европа са били продадени 139 870 автомобила за търговски цели, съобщи асоциацията. Тя отчита продажбите в ЕС, в които членуват 27 държави, както и в Исландия, Норвегия и Швейцария.

Продажбите в най-големия сегмент от този пазар, вановете, са спаднали над 50% в Испания, където краят на бума в строителството забави икономическия растеж и доведе до нарастване на безработицата. Продажбите на ванове са намалели с 45% във Великобритания и с близо една трета във Франция, Германия и Италия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:22 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още