fallback

Мениджърите на Morgan Stanley получиха увеличение

По този начин банката се опитва да избегне ефекта от предстоящите промени в практиките за възнаграждение на мениджърите на финансовите компании

13:34 | 23.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Американската банка Morgan Stanley промени схемата за заплащане на труда на висшия мениджмънт. Делът на бонуса в края на годината намалява, за сметка на тежестта на текущите заплати.

По този начин банката се опитва да избегне ефекта от предстоящите промени в практиките за възнаграждение на мениджърите на финансовите компании, предаде Financial Times.

Голяма част от топ мениджърите на Morgan Stanley ще получат повишение, което ще компенсира ограниченията в размера на бонусите, които бяха наложени от държавата на всички банки, които са получили средства по линия на програмата за финансова стабилизация.

Основната заплата на изпълнителния директор на Morgan Stanley остава непроменена в размер на 800 хил. долара. Това показва декларацията подадена пред регулаторните органи в петък. В същото време възнаграждението на ръководителите на финансовия, правния и административния отдел се удвоява.

Според ръководството на банката промените в схемата за компенсации нямат за цел да увеличат общото годишно възнаграждение на управленския екип, а по-скоро да изравнят съотношението между фиксирания и променливия доход.

Всички мениджъри, които имат основна заплата между 200 и 250 хил. долара, ще получат увеличение до 300-400 хил. долара. По този начин делът на базовата заплата в общото заплащане ще се увеличи до 25-30%, в сравнение с 15-20% досега.

Междувременно базовите заплати на топ мениджмънта ще се увеличат по такъв начин, че да достигнат 35-40% от общото годишно възнаграждение.

Швейцарската финансова група UBS предприе подобна стъпка през миналата седмица. Европейската банка с най-големи загуби от финансовата криза заяви, че възнамерява да повиши възнаграждението на старшите мениджъри с 50%. През март Bank of America загатна, че може да увеличи дела на заплатите на своя управленски екип в сумата на общите възнаграждения.

Финансовото министерство на САЩ възнамерява да въведе нови правила за заплащането на мениджърите на финансовите компании до средата на юни. Те ще важат независимо от това дали банките са получили финансова помощ от държавата или не.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:28 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още