fallback

Борсов песимизъм потопи щатските индекси за четвърти ден

Основните индекси остават на положителна територия в сравнение с миналия петък, благодарение на ралито от началото на тази седмица

23:58 | 22.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Американските индекси удължиха серията на загуби с още един ден и приключиха петъчната търговия на отрицателна територия. Тревогите за кредитния рейтинг на американските държавни ценни книжа успяха да потопят котировките за четвърти пореден ден. Все пак основните индекси остават на положителна територия в сравнение с миналия петък.

Фондовите пазари в САЩ ще бъдат затворени в понеделник, когато се чества Денят на загиналите във войните. Това стана предпоставка за разнопосочни движения на индексите и ниските изтъргувани обеми по време на днешната сесия.

Най-старият борсов измерител Dow Jones IA загуби 0,2% и приключи сесията при 8277,32 пункта. Dow Jones IA напредва със скромните 0,1% на седмична база, благодарение на ралито от понеделник.

По-широкият S&P 500, както и технологичният Nasdaq Composite, също се понижиха с 0,2%. Седмичното изменение на двата индекса възлиза съответно на 0,5% и 0,7%. 

Малко преди края на борсовата сесия индексите смениха посоката на своето движение и успяха да заличат първоначалния ръст от близо 1 процент. Финансовите акции бяха в основата на понижението в последните минути на търговията.

В същото време добивните и енергийните компании увеличиха пазарната си капитализация, благодарение поскъпването на базовите стоки, в това число металите и петрола.

Акциите на веригата за продажби на дребно Sears поскъпнаха с повече от 10%, след изненадващата новина, че компанията е реализирала печалба от 26 млн. долара за тримесечието приключило на 2 май.

По-рано днес бе обявен най-големият банков фалит в САЩ от началото на годината - този на базираната във Флорида банка BankUnited FSB.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:35 | 19.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още