fallback

Аржентинската икономика расте, икономисти обаче не вярват на данните

Според данните БВП на латиноамериканската страна през месеца е нараснал с 2,7 на сто при средни очаквания за 2% ръст

12:42 | 22.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Аржентинската икономика е нараснала повече от очакваното през март по официални данни, но според много анализатори тенденцията е доста по-песимистична, съобщи Ройтерс.

Според данните БВП на латиноамериканската страна през месеца е нараснал с 2,7 на сто при средни очаквания за 2% ръст, които обаче варираха силно от растеж с 2,6 на сто до спад от 1%.

Според мнозина икономисти официалните данни за ръста на икономиката и за индустриалното производство са силно украсени през последните месеци, което отразява и двегодишния спор по отношение на статистиката за инфлацията в страната.

По-рано тази седмица в доклад на Credit Suisse правителството беше обвинено, че не е коректно по отношение на публикуваните статистики и ще остане такова в краткосрочен план заради политическата цена, която ще трябва да плати. От банката обявиха, че очакват икономиката на страната да се свие с 2,5 на сто тази година, но че правителствените данни вероятно няма да отразят това.

По-рано този месец президентът Кристина Фернандес, на която предстои сериозен тест на изборите в средата на мандата на 28 юни, заяви: „Ще отбележим растеж и тази година, няма съмнение в това“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:38 | 22.05.09 г.
fallback
Още от Свят виж още