fallback

Петролът поевтинява след силното поскъпване вчера

Вчера котировките приключиха търговията с ръст от 3,2% до 62,04 долара за барел, което е най-високото ниво за последните шест месеца

09:57 | 21.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Петролът поевтинява в часовете на азиатската търговия, след като вчера котировките се качиха над 62 долара за барел, което е най-високото ниво за последните шест месеца. Причина за спада на цената стана докладът от срещата на Комитета за парична политика към Федералния резерв от края на април, от който стана ясно, че централната банка може да увеличи изкупуването на активи, защото се опасява от задълбочаване на рецесията в страната.

За поевтиняването на петролните фючърси помогна и новината, че дневното потребление на горива за четирите седмици до 15 май е отчело спад от 7,6% на годишна база. Данните на енергийното министерство в САЩ показаха още, че местните рафинерии работят на 81,8% от своя капацитет, което е показателно за заниженото потребление на горива.

Петролните фючърси с доставка през юли поевтиняват с 0,8% до 61,55 долара за барел по време на електронната търговия на борсата в Ню Йорк. Американският лек суров петрол поскъпна с 1,94 долара, или 3,2%, до 62,04 долара за барел в края на вчерашната сесия. Това е най-високото ниво на затваряне от 10 ноември досега, предаде Bloomberg.

За поскъпването помогна новината, че петролните резерви на САЩ са отчели спад за втора поредна седмица до 368,5 млн. барела за седмицата до 15 май.

Петролът тип Брент поевтинява с 0,6% до 60,22 долара за барел. Вчера петролните фючърси с доставка през юли приключиха търговията на международната борса в Лондон при 60,59 долара за барел.

На 28 май ще се състои срещата на Организацията на страните износителки на петрол, на която ще се обсъжда дали да се намалят квотите на производство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:05 | 07.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още