fallback

Големи банки с подразделения в Унгария се ангажираха да подкрепят страната

Освен че ще запазят експозициите си на местния пазар, шестте банки ще помогнат с капитал и на подразделенията си, ако е нужно

10:03 | 21.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Шест големи чуждестранни банки са се ангажирали да поддържат присъствието си в Унгария и да подкрепят местните си подразделения, ако е необходимо, съобщи АФП, позовавайки се на Международния валутен фонд (МВФ).

Така те ще помогнат на унгарската финансова система да се справи с кризата, както и да се усили доверието на инвеститорите, заявяват от МВФ след срещата си с шестте финансови институции в Брюксел.

Шестте банки - немската Bayerische Landesbank (с местно подразделение MKB Bank), австрийската Erste Group Bank AG (Erste Bank Hungary), италианската Intesa SanPaolo (CIB Bank), KBC Group, Raiffeisen International Bank Holding и UniCredit Bank Austria AGalso (UniCredit Bank Hungary), са публикували общо съобщение след споразумението.

"Смятаме, че е в наш общ интерес, както и в интерес на Унгария, e да потвърдим заедно ангажимента си да поддържаме експозициите си към Унгария“, се казва в съобщението.

Необходимостта на подразделенията от „допълнителен капитал не може да бъде изключена и ще бъде удовлетворена в случай на нужда“, заявяват от шестте банки.

Унгария получи подкрепа от МВФ, ЕС и Световната банка в размер на близо 20 млрд. евро. Успехът на програмата за макроикономическа реформа зависи в голяма степен от трайната ангажираност на всички банки, опериращи в или с Унгария, подчертават от Европейската комисия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:28 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още