fallback

Трима официално желаят Opel

В сряда изтече крайният срок за подаване на оферти за компанията

22:27 | 20.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Кандидатите за придобиването на Opel вече са известни. Три оферти са били подадени до крайния срок за това в сряда, определен от германското правителство, съобщава Ройтерс, позовавайки се на свой анонимен източник.

За двама от претендентите се говори отдавна – италианската компания Fiat и канадският производител на автооборудване Magna. Третият кандидат е инвестиционният фонд RHJ International.

„Представихме оферта. Отнася се за дейностите на Opel и Vauxhall”, е потвърдил говорител на Fiat. Ако италианският производител стане новият собственик на Opel, той смята да отдели автомобилното си подразделение и да го листва на борсата. Това би създало компания с оборот от около 80 млрд. евро и производство на 6 до 7 млн. автомобила годишно.

Канадската Magna, подкрепена от руския производител GAZ, не е потвърдила за подадената оферта. Компанията обаче вече беше заявила интереса си, обяснявайки, че иска да започне производство на собствени автомобили.

Засега няма потвърждение и от RHJ International – базиран в Брюксел холдинг, чиито най-голям акционер е основателят на американския инвестиционен фонд Ripplewood.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:14 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още