fallback

Печатницата на банкноти De La Rue отчете 19% ръст на годишната печалба

Компанията печата над 150 национални валути и е изпълнена с оптимизъм за бъдещето си през тази и следващата година

17:56 | 20.05.09 г.

Най-голямата неправителствена печатница за банкноти в света - британската De La Rue, отчете увеличение на годишната си печалба и гледа с оптимизъм на перспективите си за 2009-2010 година, когато очаква еврото и доларът да останат силни, предаде Ройтерс.

De La Rue, която печата над 150 национални валути, отчете печалба преди облагане с данъци в размер на 105 млн. паунда, което представлява ръст от 19%. Приходите й са нараснали със 7,6 на сто до 502,4 милиона британски лири за финансовата годината, приключила в края на март.

Компанията отдава постигнатия ръст на силните резултати на печатния си бизнес, както и на благоприятния ефект от поскъпването на еврото и долара, тъй като голяма част от бизнес портфейла й е базирана на тези валути.

„Около 6 млн. паунда от ръста на печалбата се дължат на обмен на валута, който оказа положително влияние и очакваме това и следващата година“, коментира пред агенцията главният изпълнителен директор Джеймс Хъси.

От компанията казват още, че обмислят възможността да продадат дела си от 20% в националния лотариен оператор във Великобритания Camelot и потенциалното придобиване на Royal Mint, която сече монети.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:20 | 05.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още