fallback

Спад на щатските акции заради лошите новини от жилищния сектор

На пазарите натежа и поевтиняването на акциите на веригата за продажба на стоки за дома Home Depot

23:30 | 19.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Щатските акции отбелязаха спад днес, начело с банковия сектор, след неочаквания спад на първоначалното жилищно строителство.

Индексът Standard & Poor’s 500, които вчера нарасна с 3 на сто, за днешната сесия загуби 0,2 на сто до ниво от 908,13 пункта. Индикаторът стартира днешната търговия на зелена територия.

Dow Jones Industrial Average се понижи с 0,3 на сто до 8474,85 пункта. Ръст от основните индекси отчита единствено Nasdaq, който добави 0,13 на сто до 1734,54 пункта.

Преди началото на борсовата сесия стана ясно, че новото жилищно строителство, както и издадените разрешителни за строеж, са достигнали рекордно ниска стойност през април.

На пазарите натежа и поевтиняването на акциите на веригата за продажба на стоки за дома Home Depot, въпреки че компанията увеличи своята печалба за тримесечието, приключило на 3 май. Силният спад на издадените разрешителни за строеж загатва, че активността в строителния сектор може да остане много ниска през тази година, което ще окаже влияние върху продажбите на Home Depot.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:39 | 17.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още