fallback

Промишленото производство на Русия за януари-април спадна с 15%

За периода януари-април на годишна база производството на леки автомобили в Русия е паднало с 60%

17:03 | 18.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Промишленото производство на Русия за периода януари-април спадна с 14,9% на годишна база, съобщават руски медии по информация от Росстат. Само за април спадът на промишленото производство на годишна база е 16,9%, а спрямо март – с 8,1%.

По-конкретно, за първите четири месеца на годишна база продукцията на обработващата промишленост се е сринала с 22%, докато при производството и разпределението като цяло на електроенергия, природен газ и вода спадът е само с 4,6%.

Обемът на добива на петрол за посочения период е спаднал само с 0,5%, докато добивът на газ се е съкратил със 17%. Що се отнася до твърдите изкопаеми, добивът на въглища в Русия е спаднал със 17,3%, а на желязна руда – с 24,7%.

Драстично е понижението при автомобилостроенето, където за периода януари-април на годишна база производството на леки автомобили е паднало с 60%, на камиони – със 73% и на автобуси – с 65%.

Производството на металорежещи машини се е съкратило с 58%, на хладилници и фризери – с 35%, на перални – с 22%. Изчислителната техника бележи спад от 56% в стойностно изражение.

За първите четири месеца на годината спрямо същия период на 2008 г. в Русия има малък ръст на производството на граждански самолети, тролейбуси, газови турбини и някои видове машини, а също на месо, мляко и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:39 | 08.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още