fallback

Срив на печалбата на Allianz с 97% за тримесечието

Немският застраховател успява да увеличи приходите си, но разходи по продажбата ба Dresdner Bank и отписвания са довели до ниска печалба

12:02 | 13.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Немската застрахователна компания Allianz отчита спад на печалбата си с цели 97 на сто до 29 млн. евро (4 цента на акция), показва отчетът за първото тримесечие на годината. През първите три месеца на миналата година дружеството е успяло да постигне печалба от 1,15 млрд. евро.

Основна роля за понижената печалба има продажбата на Dresdner Bank, която бе придобита от Commerzbank за 5,1 млрд. евро. Разходите по тази операция, която приключи на 12 януари, са възлезли на 395 млн. евро, съобщават от Allianz.

За първото тримесечие на годината Allianz, която е най-голямата по пазарна капитализация застрахователна компания в Европа, постига ръст на приходите си в размер на 3,6 на сто до 27,7 млрд. евро.

Оперативната печалба на компанията се е свила с 800 млн. до 1,4 млрд. евро, като резултатите са влошени в поделенията за имуществено и животозастраховане, застраховане срещу злополуки и бедствия, както и в поделението за изцяло финансови услуги.

Според компанията за оставащата част от 2009 година не може да се даде категорична прогноза, като пазарите щели да останат волатилни, което предизвиква необходимост от повишено внимание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:06 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още