fallback

И американският фонд Ripplewood с интерес към Opel

Фондът вече контролира германския производител на оборудване за автомобилната индустрия Honsel

21:29 | 12.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Американският инвестиционен фонд Ripplewood се нареди сред кандидатите за германския автомобилен производител Opel, част от GM, съобщава вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Всекидневникът, който цитира „двама запознати със случая” свои източници, не е намерил за коментар представител на фонда, представен в Европа от подразделението си RJH International. От Opel също са отказали да обсъждат темата.

Чрез въпросното подразделение фондът вече контролира германския производител на оборудване за автомобилната индустрия Honsel, който за финансовата 2007/2008 г. обяви оборот от „близо 900 млн. евро”.

Сред останалите кандидати, за които е потвърдено или се говори, че искат да станат собственици на Opel, са италианската компания Fiat и канадската Magna в съюз с руската GAZ. 

Базираният в Ню Йорк фонд Ripplewood управлява капитал от над 10 млрд. долара, като е създаден през 1995 г. Инвестициите му са в САЩ, Европа, Азия и Близкия Изток в компании от сферата на финансовите услуги, технологиите, маркетинга, потребителските продукти и др.   

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:26 | 04.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още