fallback

Bank of America продаде своя дял в Китайската строителна банка

Сделката се е осъществила при цена с 14% под вчерашното ниво на затваряне

10:55 | 12.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Най-голямата по размера на своите активи щатска банка Bank of America продаде своя дял от 5,8% в Китайската строителна банка срещу сумата от 7,3 млрд. долара.

Сделката се е осъществила при цена на акция от 4,2 хонконгски долара, което е с 14% под вчерашното ниво на затваряне, твърдят източници на Bloomberg, пожелали анонимност.

Продажбата не е изненадваща, имайки предвид нуждата на Bank of America да увеличи своя собствен капитал. Окончателните резултати от стрес-тестовете на регулаторните органи в САЩ показаха, че банката трябва да набере общо 33,9 млрд. долара през следващите шест месеца. Bank of America оглави списъка на финансовите институции, които не са добре капитализирани.

Ръководството на Китайската строителна банка, която е втората по големина кредитна институция в страната, е съобщило, че не е било уведомено за продажбата. Bank of America притежава още 25,6 млн. акции в Китайската строителна банка, които не може да продаде преди 29 август 2011 г., съгласно сключеното споразумение.

Други големи финансови компании, в това число швейцарската UBS и шотландската Royal Bank of Scotland, също продадоха своите дялове в различни китайки кредитни институции, след като загубите от кредитната криза изтъниха техните баланси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:39 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още