fallback

Кризата нанася все по-тежки удари на Playboy

Драстичното съкращаване на разходите не помогна на компанията и тя отчете по-големи от очакваното загуби

19:44 | 11.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Глобалната криза продължава да поставя все по-сериозни проблеми пред една от емблематичните компании от сектора на забавленията за възрастни – Playboy. Въпреки драстичните мерки за съкращаване на разходите, символът на тази индустрия отчита по-големи от очакваните загуби.

Днес Playboy обяви, че през първото тримесечие на годината е претърпял загуба от 13,7 млн. долара (41 цента на акция). Това е близо три пъти по-голяма загуба от отрицателния резултат от 4,2 млн. долара, постигнат за същи период на миналата година.

Приходите на компанията са се свили от 78,5 млн. долара преди година до 61,6 млн. долара за първото тримесечие на 2009 година. Като причина за това се посочват понижените приходи от аутсорсингова дейност, продажба на активи и „ефекти от глобалното икономическо забавяне върху потребителските разходи и разходите за реклама“, предава Market Watch.

Според официалната информация от Playboy oчакват спад на приходите от продажба на едноименното списание в размер на 39 на сто през настоящото тримесечие, след като за първите три месеца на годината е отчетено понижение от 16 на сто до 13,5 млн. долара.

Днес акциите на Playboy поевтиняват с 4 на сто до 3,18 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:13 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още