fallback

Citigroup няма да набира нов капитал въпреки препоръките на Фед

Американската банка ще заложи на процеса по конвертиране на привилегировани акции в обикновени, за да привлече средства

10:24 | 08.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Резултатите от стрес-тестовете на американската банкова система не са притеснителни за ръководителите на една от най-големите банки в страната – Citigroup. Въпреки необходимостта от набиране на 5,5 млрд. долара за укрепване на капиталовите позиции, не се предвиждат нови процедури по увеличение на капитала или продаване на активи, съобщават от банката.

В настоящия момент от Citigroup планират да отговорят на препоръките на правителството чрез увеличаване на сумата по предложението за превръщане на част от преференциалните акции в обикновени, става ясно от съобщение, разпространено до медиите.

Предвижда се предложението за конвертиране да обхване акции за 33 млрд. долара, а не, както бе обявено на 27 февруари тази година, за 27,5 млрд. долара. Останалите условия по емисията от привилегировани акции ще останат същите, уверяват от банката.

По думите на изпълнителния директор на Citigroup Викрам Пандит „стрес-тестовете са били тежък процес, които са подложили на оценка капитала на банката и са потвърдили гледната точка на ръководителите й, че плановете и действията на банката ще донесат необходимата финансова сила за противодействие на негативни сценарии“.

„Резултатите отразяват продължаващата 15 месеца работа, трудните решения и неотклонното им изпълняване по укрепването и стабилизирането на Citi с ясна стратегия за бъдещето“, се казва още в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:51 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още