fallback

Cisco планира да бъде активен участник на пазара на придобивания

Нетната печалба на компанията намалява с 24% на годишна база до 1,35 млрд. долара

22:25 | 07.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Световният лидер в мрежовите технологии Cisco Systems планира да бъде един от най-активните участници на пазара на сливания и придобивания през тази година, заяви главният изпълнителен директор на компанията Джон Чеймбърз, цитиран от Bloomberg.

По този начин базираната в Калифорния технологична корпорация се надява да стимулира своя растеж и да преодолее спада в поръчките от страна на корпоративните клиенти и телекомуникационните компании.

Cisco Systems разполага с 34 млрд. долара парична наличност към 24 април, която според изпълнителния директор няма да се използва единствено за капиталов буфер в трудно предсказуемата пазарна среда. През последните 3 месеца паричната наличност и краткосрочните инвестиции на компанията са се увеличили с 14%.

За да се приспособи към променящата се икономическа обстановка Cisco Systems ще съкрати разходите си с поне 1 млрд. долара до юли. По думите на Джон Чеймбърз е много вероятно компанията да преизпълни този план.

По време на днешната търговия акциите на Cisco Systems поевтиняват с 4,3% до 18,76 долара за акция. От началото на годината книжата на технологичната компания се поскъпнали с близо 15 на сто.

Нетната печалба на Cisco за третото тримесечие, което в САЩ приключва на 24 април, намалява с 24% до 1,35 млрд. долара, или 23 цента на акция, в сравнение с 1,77 млрд. долара, или 29 цента на акция, преди една година. Приходите намаляват със 17% на годишна база до 8,16 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:47 | 07.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още