fallback

Продажбите на Wal-Mart през април надскочиха пазарните очаквания

Най-голямата верига магазини за търговия на дребно няма да публикува повече месечни данни за стойността на продажбите

21:30 | 07.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Продажбите на най-голямата верига магазини за търговия на дребно Wal-Mart се увеличиха по-силно от пазарните очаквания през април, благодарение на засилените покупки на лекарства, подаръци, хранителни продукти и напитки по време на Великденските празници.

Продажбите на дребно в магазините на Wal-Mart в САЩ са се увеличили с 5% на годишна база за четирите седмици до 1 май. Това надхвърли пазарните очаквания за ръст от 3 на сто, предаде Bloomberg. През март Wal-Mart увеличи продажбите си на вътрешния пазар с 1,4%.

Пет часа след началото на борсовата търговия акциите на веригата магазини поскъпват с над 1,8% до 50,41 долара за акция. От началото на годината книжата на Wal-Mart са загубили около 10% от пазарната си оценка.

Днес ръководството на Wal-Mart съобщи, че повече няма да публикува месечни данни за стойността на продажбите, най-вече поради големите колебания предизвикани от празничните дни през различните години. През март Wal-Mart спря да дава прогнози за месечните си продажби, поради непредсказуемостта на икономическата обстановка.

Wal-Mart ще отчита продажбите си на вътрешния пазар на 13-седмична база, заедно с публикуването на тримесечните финансови отчети. Финансовите резултати на компанията за първото тримесечие, както и очакванията на ръководството за текущото тримесечие ще станат ясни на 14 май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:58 | 27.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още