fallback

Renault се нареди сред кандидатите за марката Saturn на GM

Чрез евентуалната сделка френската компания готви завръщането си на северноамериканския пазар

20:25 | 06.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Saturn Vue. Снимка: GM

Френският производител на автомобили Renault има намерение да закупи марката Saturn от General Motors (GM), съобщава Wall Street Journal, цитирайки двама свои анонимни източници.

Според американския всекидневник Renault иска да използва Saturn и нейната мрежа от над 400 обекта за разпространение като отправна точка за завръщането си на северноамериканския пазар.

Бившият лидер на автомобилния пазар GM е започнал преговори и с американския бизнесмен Роджър Пенски, който е собственик на втората по големина мрежа за продажба на коли в САЩ, пише още вестникът. Saturn е една от марките, които GM иска да продаде в рамките на започнатия план за преструктуриране на групата.

Досега за този актив беше известен само един кандидат – консорциум, оглавяван от инвестиционния фонд Black Oak Partners. В понеделник обаче от компанията заявиха, че вече са се появили „определен брой” желаещи за Saturn.

Сключване на сделка се очаква „по-късно тази година” според General Motors.

Междувременно шефът на Renault Карлос Госн обясни в сряда, че „не се интересува от германската Opel”, също „обявена за продажба” от GM. „Не сме излезели от трудната фаза на кризата. Не търсим нито придобиване, нито конкретен съюз с която и да е европейска марка”, обяви той по време на Общо събрание на акционерите на компанията.

Сред потенциалните кандидати за Opel се спряга името на Fiat, но италианският производител отрича тези слухове.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:16 | 24.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още