fallback

Walt Disney направи инвеститорите си щастливи

Компанията обяви по-добри финансови резултати от очакванията

18:30 | 06.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Акциите на Walt Disney Co. поскъпнаха мощно в началото на днешната борсова сесия в САЩ, след като компанията обяви по-силни резултати от очакванията. В ранната търговия по позицията бе отбелязан ръст от над 10%, като към 18:25 часа българско време повишението възлиза на 8,7% до 25,16 долара за брой.

След края на търговията във вторник гигантът на развлекателната индустрия оповести спад от 46% на печалбата си за второто финансово тримесечие до 613 млн. долара, или 33 цента на акция. Ако обаче се изключи ефектът от разходите за преструктуриране на фирмата и направените съкращения в тематичните паркове, печалбата на акция възлиза на 43 цента при средни очаквания на анализаторите за 40 цента на брой.

Приходите са паднали със 7% на годишна база до 8,1 млрд. долара.

Медийното подразделение на групата, което включва ABC, ESPN и Disney Channel, е повишило приходите си с 2% на годишна база до 3,62 млрд. долара, но оперативната му печалба се е понижила с 4% до 1,3 млрд. долара.

След резултатите, които изпревариха прогнозите, днес от Barclays Capital повишиха инвестиционната си препоръка за акциите на фирмата от „продавай” на „купувай”, а от Wunderlich Securities вдигнаха оценката си на „задръж” от „продавай”.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:09 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още