fallback

BNP Paribas даде импулс на банковите акции

Френската банка обяви завидни резултати за първото тримесечие, реализирайки за периода 70% от прогнозираната годишна печалба

12:25 | 06.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Френската банка BNP Paribas обяви спад на печалбата си за тримесечието, но резултатът се оказа по-висок от средните очаквания на анализаторите, за което принос има подразделението й за финансиране и инвестиции BFI, показало силно представяне за периода въпреки икономическата и финансова криза.

Нетната печалба на финансовата институция се понижава с 21,4% на годишна база до 1,558 млрд. евро, което е над два пъти повече от средните прогнози на 11 запитани от Ройтерс експерти за 784 млн. евро.

„Тези резултати са впечатляващи и приносът на BFI е по-голям от всички очаквания“, коментират анализатори пред агенцията. Не се очаква обаче това силно представяне да се повтори до края на годината.

„Това е рекордно тримесечие, 70% от резултата, който очаквахме за цялата година, беше реализиран през първите три месеца“, допълват пазарните наблюдатели.

Акциите на банката стартираха сесията със силни повишение, като скочиха с 8,5% малко след отварянето, издърпвайки нагоре и останалите финансови позиции. Към момента ръстът при BNP Parbias възлиза на 6,74 на сто до 45,06 евро за брой.

Книжата на Societe Generale поскъпват с 2,76 на сто, тези на UniCredit – с 3,96 на сто.

Към 12:25 българско време паневропейският Dow Jones Stoxx 600 е нагоре с около процент до 206,93 пункта.

Ръстът на индексите е ограничен от загубите, регистрирани по позициите на петролните компании.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:43 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още