fallback

S&P 500 в остра битка за пробив над нивата от началото на годината

Днес мечките взеха превес на Wall Street, но инвеститорите правят опити да продължат зелената вълна

22:58 | 05.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Днешната борсова сесия в САЩ премина с голямо колебание на индексите, които се оцветиха в червено още в началото на търговията. Макар и доста активни, движенията днес бяха съсредоточени в тесни граници, като индексите набират сила за преодоляване на считаните за психологически стойности на съпротива нива от старта на 2009 година.

Позитивно влияние върху настроенията на пазарите не успяха да окажат дори относително положителните новини за състоянието на американската икономика. Днес секторът на услугите показа известни признаци на стабилизация, а председателят на Федералния резерв Бен Бернанке заяви, че очаква икономическият ръст да започне още през настоящата година.

Фокусът на вниманието пада върху широкия американски индекс S&P 500. От вчера той прави опити да пробие нивото си от началото на годината и е много близо до тази цел. Днес той остъпи с на сто, но все пак остана над 900 пункта, приключвайки сесията при пункта.

Според анализатори, цитирани от Market Watch, поведението на S&P 500 през следващите дни и евентуалното му преминаване под или над нивото му от края на 2008 година, могат да дадат ясна посока за движението на американския пазар през следващите месеци.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отстъпи с на сто до пункта. Така той остава на около 4 на сто под нивото си от края на 2008 година.

Най-силно от началото на годината се представя считаният за технологичния индекс на Америка Nasdaq Composite. Той отстъпи с на сто днес, но остава с 10,7 на сто ръст от началото на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:19 | 19.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още