fallback

Печалбата на Adidas пада с 97% за тримесечието

Поради липса на значими спортни събития през първото полугодие се очаква концернът да не отчте печалба

11:04 | 05.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

Немският спортен концерн Adidas отчете спад на печалбата за първото тримесечие в размер на 97% на годишна база. Така тя възлиза на около 5 млн. евро. Като причини за това се посочват негативни валутни движения, високи разходи за материали, разходи по промоции и за преструктуриране.

Продажбите на Adidas са се свили с 2 на сто до 2,58 млрд. евро, като основна роля за това е изиграло липсата на голямо спортно събитие в началото на тази година. Както е известно, през 2008 година се проведе Европейско първенство по футбол, което увеличи значително продажбите на футболн артикули.

Именно поради липсата на големи спортни форуми се очаква за първото полугодие на годината печалбата на Adidas да се стопи напълно и да не бъде отчетен положителен резултат, пише Market Watch. Прогнозите на компанията обаче са, че след средата на годината ще започне да се усеща ефекта от предстоящото догодина Световно първенство по футбол и продажбите отново ще тръгнат нагоре.

Вчера акциите на Adidas поскъпнаха с 3,1 на сто на борсата във Франкфурт до цена 29,49 евро за акция. Днес обаче търговията стартира със силен спад в цената на акциите на компанията и за по-малко от час те губят 8,5 на сто до 26,99 евро за акция.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:29 | 19.08.22 г.
fallback
Още от Свят виж още