fallback

Търговията на Wall Street се намира на неутрална територия

Индексите успяха да заличат загубите от ранните часове на търговията, благодарение на силното нарастване на потребителското доверие през април

19:20 | 28.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Щатските капиталови пазари стартираха днешната сесия с понижения, след като тревогите за стабилността на финансовия сектор бяха подхранени отново, този път от публикация в Wall Street Journal. Според източници на вестника, пожелали анонимност, резултатите на Bank of America и Citigroup от стрес-тестовете са незадоволителни.

Пазарът остана чувствителен и към новините за разпространението на смъртоносния свински грип. Въпреки това, след изненадващите данни за силното повишение на потребителското доверие в САЩ през април, котировките успяха да заличат по-голямата част от загубите и гравитират около зоната за неутралност.

Два часа и половина след началото на борсовата търговия, най-старият борсов индекс Dow Jones IA се повишава с 0,01% до 8026,19 пункта. Широкият индекс Standard & Poor’s 500 губи 0,01% до 857,46 пункта, а технологичният Nasdaq Composite увеличава стойността си с 0,3% до 1684,48 пункта.

Причина за повишенията дадоха новините за нарастването на индекса на потребителското доверие през април и по-слабото поевтиняване на еднофамилните жилища през февруари.

Акциите на веригите за търговия на дребно, кабелните оператори, транспортните фирми и други компании в потребителския сектор успяха да поскъпнат, след като данните на Конферентния борд показаха, че потребителското доверие е на най-високото си ниво от ноември 2008 г. досега.

Книжата на фармацевтичните компании също продължиха да поскъпват, след като Световната здравна организация повиши нивото на опасност от грипна пандемия до 4-та степен по шестобалната скала.

Акциите на IBM поскъпнаха с 0,8%, след като ръководството на компанията взе решение да увеличи дивидента, който се изплаща всяко тримесечие, с 10% до 55 цента на акция. Управителният съвет на технологичната компания, която влиза в състава на Dow Jones IA, одобри и обратното изкупуване на акции за 3 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:16 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Свят виж още